SCHELSTRAETE

International Law Firm

Equine • Sports LawTaxBusiness • Art

SCHELSTRAETE

International Law Firm

Equine • Sports LawTaxBusiness • Art

Over Schelstraete advocaten

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Schelstraete c.s. Advocaten B.V. (hierna: ‘Schelstraete Advocaten’) is een middelgroot advocatenkantoor opgericht in 1989, met ruim 30 jaar ervaring in het ondernemingsrecht, het contracteren, sportrecht, family office, kunstrecht en het hippisch recht op internationaal niveau. Schelstraete Advocaten werkt doorlopend aan het optimaliseren van haar kennis en streeft naar een hoog vakinhoudelijk niveau. Het team kenmerkt zich door haar brede en internationale kennis en haar focus om voor u het maximale resultaat te behalen in de gegeven juridische omstandigheden. In overleg met u wordt de strategie bepaald om dit doel te bereiken.
 
Om te zien of Schelstraete Advocaten u behulpzaam kan zijn met het oplossen van uw juridisch probleem, bezoek dan de pagina expertise of uw probleem binnen het kennisgebied van Schelstraete Advocaten ligt. Via de pagina medewerkers kunt u zien wie wij zijn en wat ieders specialiteiten zijn. U kunt altijd contact opnemen met het secretariaat voor meer informatie. Schelstraete Advocaten heeft haar hoofdkantoor in ’s-Hertogenbosch (Noord-Brabant) vlakbij de Belgische en Duitse grens. Op haar bezoekadres in Amsterdam aan de Herengracht voorziet Schelstraete Advocaten haar buitenlandse cliënten van juridisch advies. Daarnaast zijn er diverse internationale desks waardoor wij u wereldwijd kunnen voorzien van advies en hulp. 
 
Schelstraete Advocaten beschikt over een internationaal netwerk van buitenlandse advocaten die ook gespecialiseerd zijn in met name equine business. 
 
 
Luc Schelstraete
Ruim 33 jaar ervaring in de advocatuur, oprichter en partner van Schelstraete. Luc heeft het hippisch recht ontwikkeld tot een niche. In 2015 heeft Luc de Alliantie European US Asian Equine Lawyers opgericht met Alliantie Partners in meer dan tien verschillende landen...
Lees meer
Vincent Zitman
Vincent leidt de procesrecht sectie van Schelstraete en staat nationale en internationale cliënten in complexe en buitenlandse geschillen bij in de procedure bij Nederlandse rechtbanken...
Lees meer
Piotr Wawrzyniak
Piotr leidt de ondernemingssector bij Schelstraete. Hij adviseert en onderhandelt over commerciële contracten met vaak een buitenlands tintje. Piotr heeft aan de Universiteiten in Poznan (Polen), Mannheim (Duitsland) en Amsterdam (Nederland) gestudeerd.
Lees meer
Rudolf Kaarsemaker
Ruim 30 jaar ervaring als fiscalist, opgedaan bij een big-four kantoor, als partner in een regionaal accountants- en belastingadvieskantoor en inmiddels zo’n vijftien jaar als onafhankelijk belastingadviseur.
Lees meer
Vorige slide
Volgende slide
Luc Schelstraete
Ruim 33 jaar ervaring in de advocaten, oprichter en partner van Schelstraete. Luc heeft het hippisch recht ontwikkeld tot een niche...
Lees meer
Vincent Zitman
Vincent leidt de procesrecht sectie van Schelstraete en staat nationale en internationale cliënten...
Lees meer
Piotr Wawrzyniak
Piotr leidt de ondernemingssector bij Schelstraete. Hij adviseert en onderhandelt over commerciële contracten...
Lees meer

We ARE HIRING

Ons hoofdkantoor is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch in het zuiden van Nederland vlakbij de Belgische en Duitse grens. In Amsterdam kun je ons vinden op ons bezoekadres aan de Herengracht.

Brochure

Het middelgroot advocatenkantoor Schelstraete Advocaten, opgericht in 1989 in Nederland, heeft meer dan 30 jaar ervaring in het ondernemingsrecht, contracteren, kunstrecht en het hippisch recht op internationaal niveau.

Verschillende referenties van Schelstraete in 2020

Litigation

• Schelstraete Advocaten lost geschil Mexicaanse showjumper met betrekking tot inkomstenbelasting en sociale verzekeringspremies op

Voormalig werkgever had ongeveer €10.000 sociale verzekeringspremies ingehouden op het salaris van werknemer. Een juridische procedure was niet nodig, na een brief van en onderhandelingen door Schelstraete Advocaten stelde voormalig werkgever diens belastingadviseur aansprakelijk, die het bedrag aan cliënt betaald heeft.

• Schelstraete Advocaten wint geschil voor een Colombiaanse springruiter met betrekking tot retentierecht

De wederpartij, een Nederlandse paardenhandelaar, claimde een retentierecht over het paard onterecht volgens de Rechtbank Gelderland. De paardenhandelaar werd veroordeeld tot schadevergoeding en afgifte van het paard aan cliënt onder last van een dwangsom.

Bron: ECLI:NL:RBGEL:2020:2264

• Schelstraete Advocaten wint procedure tegen Mexicaanse springruiter en paardenhandelaar

De Mexicaanse springruiter claimde een bedrag van € 175.000 van cliënt. Volgens hem had cliënt de verkoopprijs van de paarden welke cliënt in zijn opdracht zou hebben verkocht niet afgerekend. Voorts beschuldigde de Mexicaanse springruiter cliënt van diefstal. Alle vorderingen werden afgewezen door de Rechtbank Breda: het verhaal van de Mexicaanse springruiter was vaag en de vorderingen waren – als gevolg van de betwisting door cliënt – onvoldoende onderbouwd.

• Schelstraete Advocaten wint ook in hoger beroep zaak over vermeend uitgevoerde neurectomie operatie

Schelstraete Advocaten heeft ook in hoger beroep een zaak gewonnen met betrekking tot een vermeend uitgevoerde neurectomie operatie. Schelstraete Advocaten stond de verkoper bij. Op basis van de argumenten van Schelstraete Advocaten oordeelde het Hof dat de koper onvoldoende heeft aangetoond dat het paard een neurectomie operatie had ondergaan, laat staan voor de levering. De koper werd veroordeeld in de proceskosten in eerste aanleg en hoger beroep.

Bron: ECLI:NL:GHSHE:2020:1735

EUAEL partners

“Schelstraete is de Nederlandse Alliance Partner van het wereldwijde netwerk van hippische advocatenkantoren European-US-Asian Equine Lawyers.”

Vragen? Neem contact op
  • Ik heb de privacyverklaring gelezen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.