Luc Schelstraete

Managing Partner

Luc is al meer dan 33 jaar actief in de advocatuur en richtte in 1989 Schelstraete Advocaten op. Luc heeft de equine legal business als niche ontwikkeld en hij fungeert als Managing Partner van het kantoor. In 2015 initieerde Luc de Alliance Group van European-US-Asian Equine Lawyers, hetwelk partners heeft in meer dan 10 landen.

Luc treedt op als legal counsel van de VSN (Nederlandse Vereniging van Sportpaardenhandelaren), alsmede voor vele hooggeplaatste multinationale hippische ondernemers, trainers, autoriteiten, nationale federaties en topsporters.

Net als de hippische sector is de kunstsector internationaal georiënteerd, deze sector ontwikkelt en breidt zich snel uit. Luc heeft een scala aan internationale kunsthandelaren vertegenwoordigd in Nederland, België en Frankrijk.

Luc heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het rechtsgebied ‘Verbintenissenrecht’ geregistreerd. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit rechtsgebied.

“Paarden en kunst zijn al decennia lang mijn passies. Ik ben gezegend en dankbaar dat de schoonheid van dit alles mijn professionele toewijding in de juridische arena is geworden.”