Luc Schelstraete

Managing partner

Ruim 33 jaar ervaring in de advocatuur, oprichter en partner van Schelstraete. Luc heeft het hippisch recht ontwikkeld tot een niche. In 2015 heeft Luc de Alliantie European US Asian Equine Lawyers opgericht met Alliantie Partners in meer dan tien verschillende landen. Naast zijn specialisatie in het hippisch recht heeft Luc brede ervaring in het kunstrecht, internationaal contracteren en procederen.

Luc is juridisch adviseur van de VSN (Vereniging Sportpaardenhandel Nederland) alsook van internationale hippische ondernemers, trainers, nationale federaties en topsporters.

Naast de paarden ligt Luc zijn interesse in de kunst. Net als de hippische wereld is de kunstwereld snel aan het ontwikkelen op internationaal niveau. Luc heeft vele internationale kunsthandelaren in Nederland, België en Frankrijk bijgestaan.

Luc heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het rechtsgebied ‘Sportrecht’ geregistreerd. Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit rechtsgebied.

Horses and Art have been my passions for decades.
I am blessed and grateful that the beauty of all this has become my professional dedication in the legal arena.