Amanda Brouwers

Senior associate

Amanda Brouwers is afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg (2013) waar zij twee mastertitels behaalde: International Business Law en Privaatrecht en is korte tijd daarna beëdigd tot advocaat. Sinds augustus 2016 werkt zij bij Schelstraete c.s. waar zij zich onder andere bezighoudt met het arbeidsrecht (tevens in de hippische sector: vanwege haar kennis en inzet eindigen deze zaken vaak voordat het tot een gerechtelijke procedure komt).  

Amanda heeft in 2020 met succes de postacademische specialisatieopleiding Arbeidsrecht afgerond bij de Grotius Academie en zij is lid van de Vereniging Arbeidsrechtadvocaten (VAR) Breda – ’s Hertogenbosch.

Ook procedeert zij veelvuldig succesvol op het gebied van het privaatrecht en het hippische recht. Vanwege haar ondernemingsrechtelijke achtergrond is ook het opstellen van contracten voor haar niet vreemd.

Naast haar werkzaamheden als advocaat is zij ook actief op sociaal vlak, zij is vicevoorzitter van Stichting URvoice, een stichting die zich bezighoudt met het enthousiasmeren van jongeren en jongvolwassenen voor vrijwilligerswerk én is zij enthousiast hobby-wielrenner en in dat kader lid van een aantal wielerclubs: Cima Coppi & Amies de Pavé 76 (een club welke zich bezighoudt met het faciliteren van vrouwelijke junioren rensters op de weg naar het worden van prof).  

Amanda heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het rechtsgebied ‘(Internationaal) Arbeidsrecht’ geregistreerd. Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit rechtsgebied.