Over Schelstraete

Schelstraete Advocaten is een middelgroot advocatenkantoor opgericht in 1989 en heeft ruim 30 jaar ervaring in het ondernemingsrecht, contracteren, kunstrecht en het hippisch recht op internationaal niveau.

Schelstraete heeft haar hoofdkantoor in ‘s-Hertogenbosch (Noord-Brabant, de meest hippische regio in Nederland) vlakbij de Belgische en Duitse grens. Op haar bezoekadres in Amsterdam aan de Herengracht voorziet Schelstraete haar buitenlandse cliënten van juridisch advies.

 

Ondernemen

Sinds jaar en dag verbindt de handel en het bedrijfsleven mensen van over de hele wereld met elkaar. Schelstraete gelooft dat de handel en het bedrijfsleven de basis zijn voor de Nederlandse welvaart en stabiliteit. Bij Schelstraete begrijpen we de behoeften, de zakelijke belangen en de culturele achtergronden van onze cliënten. Onderhandelen over een deal is een dynamisch proces waarbij de zakelijke belangen van de cliënt op nummer 1 staan. Wij brengen zakelijke belangen en mogelijke juridische risico’s in kaart en onderhandelen over de beste deal voor onze cliënt. Onze cliënten vertrouwen ons dit al ruim 30 jaar toe.

Procederen

Onze advocaten geloven in specialisatie. Wanneer een zakelijke deal misgaat of een onrechtmatige daad wordt gepleegd en het geschil niet op een minnelijke wijze kan worden beslecht, wordt vaak een rechtszaak aangespannen. Procederen is eigenlijk net als schaken: het is een complex en uitdagend proces met niet alleen veel kansen maar ook valkuilen. Schelstraete kent dit spel als geen ander en beschermt en behartigt de belangen van haar cliënten op de best mogelijke manier. Een grondige voorbereiding en verstand van zowel nationaal als internationaal recht is dan ook van groot belang. Met de juiste aanpak en tactiek kunnen zelfs de twijfelgevallen tot een succesvol einde worden gebracht. In grensoverschrijdende gevallen werkt Schelstraete vaak samen met één of meer van haar alliantiepartners.

Kunstrecht

Schelstraete is actief in het kunstrecht wat in de juridische wereld wordt bestempeld als een niche. Schelstraete biedt uitgebreid juridisch advies aan zowel nationale als internationale cliënten die betrokken zijn in de wereldwijde kunsthandel. De cliënten variëren van (particuliere) verzamelaars en kunsthandelaren tot gerenommeerde veilinghuizen en musea. Kunstrecht is dan ook een breed en complex werkveld. Het omvat vele rechtsgebieden zoals het aansprakelijkheidsrecht, eigendomsrecht en het contracteren.

Hippisch recht

Ook het hippisch recht wordt in de juridische wereld als een niche beschouwd. We zijn zeer goed thuis in de hippische terminologie en we beschikken in grote mate over kennis over de eigen cultuur van degenen die op zowel amateur als professioneel niveau actief zijn in de paardensport. Deze bekendheid met de sport alsmede de juridische kennis en ervaring van de veterinaire aspecten in dit werkveld zijn noodzakelijk om onze cliënten naar behoren te kunnen begeleiden en adviseren. Schelstraete is als geen andere op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van het internationaal hippisch recht. Schelstraete is daarnaast ook de oprichtster van het wereldwijde netwerk van hippische advocaten European US Asian Equine Lawyers. We geven dan ook regelmatig lezingen en publiceren artikelen over verschillende juridische aspecten in het hippisch recht. Onze cliënten kunnen vertrouwen op een maximale inspanning en betrokkenheid en een helder en praktisch advies.