Vincent Zitman

Senior Advocaat

Vincent leidt de litigation afdeling van Schelstraete Advocaten en vertegenwoordigt nationale en internationale cliënten in complexe en grensoverschrijdende geschillen bij diverse rechtbanken in Nederland.

Vincent behaalde zijn LLB titel aan de Universiteit van Tilburg en volgde daarna een Master die hij in 2007 behaalde. In datzelfde jaar werd Vincent toegelaten tot de Nederlandse Orde van Advocaten en sindsdien is hij werkzaam op het gebied van contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht en hippisch recht.

In 2017 heeft hij de Post-Academische Leergang Onderneming en Aansprakelijkheid aan de prestigieuze Grotius Academie in Nederland met succes afgerond. Vincent is lid van de VASR, de Nederlandse Vereniging voor Aansprakelijkheidsrecht. Vincent heeft een uitgebreid CV van succesvolle rechtszaken, waarvan er vele zijn gepubliceerd.

Vincent heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het rechtsgebied ‘Verbintenissenrecht’ geregistreerd. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit rechtsgebied.

“Bij het procederen moet men waakzaam blijven en klaar staan voor onverwachte omstandigheden, waarbij men de tegenpartij te allen tijde een stap voor moet blijven.”