vd-endt-krijgt-paarden-terug

Van der Endt krijgt paarden terug

Paardendeurwaarder Meijerink moet onmiddellijk de paarden Goya en Johnny Cash teruggeven aan hun eigenaar Jancees van der Endt. Zo luidt het vonnis van de voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Van der Endt ontdekte vorige maand bij terugkeer van vakantie dat de stallen van zijn paarden leeg waren. in beslag genomen door Meijerink, naar later bleek omdat de partner van de man die de paarden zadelmak maakte betalingsproblemen had.

Het enige wat Van der Endt kon doen was advocaat Luc Schelstraete in de arm nemen en een kort geding aanhangig maken.

Hoop dat ze heel zijn

“Ik ben hier heel blij mee”, reageert Van der Endt. “Maar ik heb al die tijd niet geweten waar mijn paarden zijn en hoe het met ze gaat. Meijerink wilde daar niets over zeggen. Ik hoop dat ze heel zijn.”

Facebook

De paarden werden getraind door Gilbert Mangnus, de partner van Moniek Valk die, naar later bleek, degene was waar paardendeurwaarder Meijerink het op voorzien had. Meijerink stelde simpelweg dat de paarden van Valk waren omdat Valk op haar Facebookpagina foto’s van de paarden had gezet en had gemeld dat zij ze verzorgde en bereed.

Eigenaar

De rechter schoof dit volledig terzijde en stelde juist dat Van der Endt – nota bene de fokker van Johnny Cash – aannemelijk had gemaakt dat hij de eigenaar is.

Kwijt raken

“Je kunt hier wel iets van leren, als eigenaar, maar zeker ook als deurwaarder”, zegt Van der Endt. “Je loopt dus kennelijk dit soort risico’s. Dat vind ik ernstig. Als wij niet met een kort geding hadden ingegrepen, waren de paarden geveild. Mensen die niet de moed of het geld hebben om zich hiertegen te weer te stellen, kunnen kennelijk zo maar hun paard kwijt raken. Maar gelukkig heeft het recht nu gezegevierd.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Share this post

Latest news