Pony met chronisch peesprobleem verkocht als topsport pony, Schelstraete treft zeer voordelige schikking.

Schelstraete Advocaten bereikt een voor haar cliënte zeer voordelige schikking in een zaak met betrekking tot een pony die gezien de veelvuldige peesblessures niet meer geschikt is als sportpony. Door de schikking krijgt cliënte niet alleen de koopsom van de pony terug, maar ook nagenoeg alle kosten die zij gemaakt heeft voor de pony. 

Wat was er aan de hand? Aan cliënte werd een pony verkocht als zijnde Z-klasse sportpony. Voorafgaand aan de aankoop werd door een dierenarts een peesblessure geconstateerd, echter omdat de verkoper cliënte er van heeft overtuigd dat de pony in het verleden nooit een peesblessure heeft gehad en dat de pony een ongelukje zou hebben gehad in de paddock, is cliënte tot aankoop van de pony voor haar dochter overgegaan.

Wat bleek achteraf? De pony had een verleden van steeds terugkerende peesblessures, verzwegen door de verkoper voorafgaand aan de aankoop.

Ondanks dat de verkoper zich verweerde door te stellen dat cliënte er zelf voor heeft gekozen een pony te kopen met een peesblessure met alle risico’s van dien, durfde de verkoper een rechterlijk oordeel niet af te wachten. Uiteindelijk bood zij aan cliënte een bedrag aan dat € 3.000,00 hoger was dan het aankoopbedrag van de pony en zij nam de pony terug.

Toen de wederpartij de bereidheid toonde te schikken heeft Schelstraete Advocaten in overleg met cliënte besloten de onderhandelingen te starten. De dochter van cliënte bevond zich in een zeer moeilijke situatie: ze hield van de pony maar wilde anderzijds ook graag een andere pony, waarmee zij wel hoger op kon komen in de sport. Door de gunstige schikking is dit nu op korte termijn mogelijk geworden.

Cliënte werd in deze zaak bijgestaan door M.A.J. Brouwers van Schelstraete Advocaten.

Share this post

Latest news