princephilip2inge

Paardensportliefhebber Prins Philip op 99-jarige leeftijd overleden

Prins Philip, de hertog van Edinburgh, is vredig overleden in Windsor Castle in Engeland. Zijn dood, op 99-jarige leeftijd, is aangekondigd door Buckingham Palace. Prins Philip was de langstzittende FEI-voorzitter (1964-1986) en werd in deze rol opgevolgd door zijn dochter prinses Anne, de prinses Royal, voor de daaropvolgende acht jaar.

Enkele van de grootste sportprestaties van Prins Philip wist hij te behalen met zijn vierspan. Een discipline die hij introduceerde als een nieuw in de FEI en hielp ontwikkelen tijdens zijn FEI-voorzitterschap. De prins hielp bij het standaardiseren van internationale regels en werd zelf een enorm succesvolle concurrent. Zo won hij teamgoud op het Wereldkampioenschap Mennen van 1980 en brons in 1978, 1982 en 1984. Hij werd ook individueel zesde in 1982.

Groot voorstander
Prins Philip was een groot voorstander van de FEI Jumping Nations Cup ™ -serie, die nu een van de kroonjuwelen op de springkalender is. Daarnaast was hij een groot voorstander van de lancering van de FEI Jumping World Cup ™ in de jaren 70. De prins speelde ook een belangrijke rol bij de oprichting van de FEI World Equestrian Games ™. Nadat hij jarenlang voor een dergelijke wedstrijd had gelobbyd voordat deze uiteindelijk voor het eerst in 1990 in Stockholm (SWE) werd gehouden.

“Het overlijden van Prins Philip is een enorm verlies voor de paardensport en zijn nalatenschap. Vooral bij de FEI zal hij nog vele decennia voortleven”, zegt FEI-voorzitter Ingmar De Vos. “Ik ontmoette hem voor het eerst in Londen tijdens de FEI General Assembly in 2005, en opnieuw op de FEI Eventing European Championships in Blair Castle in 2015. Hij was een man met een ongelooflijke energie en een groot gevoel voor humor en de FEI was vereerd om hem te mogen verwelkomen als onze langstzittende president.

Herinneren
“Zijn toewijding aan de paardensport kan niet worden onderschat en zal nooit worden vergeten, vooral in de men-gemeenschap. Hij is geboren in hetzelfde jaar dat de FEI werd opgericht en helaas zal hij dit jaar niet bij ons zijn om zijn eigen honderdjarig bestaan ​​en dat van de FEI te vieren. We zullen zijn leven vieren en hem herinneren als een geweldige ambassadeur van onze sport”. In een persbericht betuigt de FEI haar diepste medeleven met de Britse koninklijke familie.

 

Bron de Hoefslag / FEI

Share this post

Latest news