Middle East Equine Law & Sports Law Desk

Schelstraete Advocaten heeft een Equine Law and Sports Law desk voor het Midden-Oosten. Deze is gevestigd in Nederland en bestaat uit internationale advocaten. Het toegewijde team beschikt over de expertise om uitgebreid juridisch advies te geven ter bescherming en bevordering van de belangen van haar internationale cliënten.

Schelstraete Advocaten biedt ook gedegen en realistische begeleiding aan haar cliënten in het Midden-Oosten met betrekking tot hun zakelijke initiatieven en projecten in Europa.

Wij bieden de volgende diensten aan:

  • Internationaal juridisch advies

  • Onderhandelen en opstellen van contracten

  • Procesvoering

  • Bijstand bij nationale en internationale tuchtprocedures, waaronder FEI en CAS

  • Adviseren van financiële belangen in de fokkerij

  • Fiscaal advies aan cliënten en entiteiten die betrokken zijn bij de internationale fokkerij, met inbegrip van de BTW implicaties van grensoverschrijdende transacties

  • Family Office

Enkele van onze meest opmerkelijke zaken van de Middle East desk zijn:

1. Een Saoedische cliënt van Schelstraete Advocaten heeft een procedure gewonnen voor het Gerechtshof in Arnhem (Nederland). Het Hof oordeelde dat een paardentrainer geen retentierecht had en daarom diende het beslag op een aantal paarden van onze cliënt te worden opgeheven.

2. Een Saoedische cliënt van Schelstraete Advocaten heeft een hoger beroep gewonnen waarin het Hof bevestigde dat onze cliënt de eigenaar was van vier waardevolle springpaarden. De tegenpartij werd veroordeeld tot betaling van schadevergoeding voor de onrechtmatige toe-eigening van de paarden. Het Hof verwierp alle door de tegenpartij aangevoerde argumenten.

Piotr Wawrzyniak
Senior Advocaat
p.wawrzyniak@schelstraete.nl
Tel: +31 6 578 54 879