Hippisch recht

Het hippisch recht wordt in de advocatuur betiteld als Niche. Dat is het voor Schelstraete Advocaten zeker niet. Met een team van 6 advocaten gespecialiseerd in het hippisch recht vertegenwoordigt Schelstraete Advocaten een grote groep (inter-)nationale hippische ondernemers en ruiters die wij voorzien van hippisch juridisch advies.

Wat is hippisch recht?

Het hippisch recht omvat alle juridische aspecten waarbij paarden betrokken zijn. Bij een hippisch geschil spelen regelmatig grote (financiële en sportieve) belangen. Daarbij heeft niet elke advocaat kennis van-, of affiniteit met de paardensport.

Schelstraete Advocaten is al ruim 30 jaar thuis in het hippisch recht; ervaren, gedreven, betrokken en toonaangevend. Mr L.M. (Luc) Schelstraete, toen nog als ruiter actief in de dressuur- en samengestelde wedstrijdsport, werd destijds meer en meer benaderd om juridische vragen met betrekking tot de hippische sport te beantwoorden. Eén en ander heeft ertoe geleid dat inmiddels meerdere medewerkers van het kantoor dagelijks bezig zijn met vele onderwerpen, rechtstreeks verband houdende met de hippische sport zoals:

  • het opstellen van koopcontract paard en pony, op nationaal- en internationaal niveau;
  • het verstrekken van adviezen en het bijstaan van cliënten in procedures over de aan- en verkoop van paarden en/of pony’s en het juridische beoordelen van veterinaire rapportages met betrekking tot de aan- en verkoop van paarden en/of pony’s;
  • het concipiëren en beoordelen van contracten betreffende samenwerkingsverbanden tussen paardeneigenaren, paardensport bedrijven, sponsors en hun ruiters/amazones;
  • het bijstaan van paardeneigenaren en/of ruiters in tuchtzaken op nationaal- en op FEI-niveau;
  • het bijstaan van dierenartsen op juridisch terrein;
  • het adviseren en bijstaan van professionele (hippische) organisaties op de terreinen van civiel recht.

 

Ervaren hippisch recht advocaat met kennis van, en passie voor de paardensport

Schelstraete Advocaten is optimaal ingevoerd in de terminologie en in de eigen cultuur van de al dan niet professionele paardensport beoefenaren. Deze bekendheid, daaronder de ervaring en de kennis met betrekking tot de veterinaire aspecten op juridisch terrein, zijn noodzakelijk voor een hippisch advocaat om cliënten in dit werkterrein naar behoren te kunnen adviseren en te begeleiden.

“Als geen ander zijn de advocaten en procureurs van Schelstraete Advocaten op de hoogte van de ontwikkelingen op het terrein van het (internationale-) hippisch recht. Als goede advocaat is het zaak om op de hoogte te blijven, en om jezelf te blijven verbeteren.”

In verband met deze toonaangevende positie verzorgt Schelstraete Advocaten desgevraagd lezingen, cursussen en wordt met regelmaat in binnen- en buitenland in vakbladen gepubliceerd. Zo schrijven de advocaten onder de naam European Law Review een vaste column in de wereldwijde uitgave van BCM’s Horse International. Hiernaast worden casussen op de websites van Horses.nl behandeld.

Hoe kan Schelstraete Advocaten U van dienst zijn?

Neem voor hippisch juridisch advies contact op met een van onze advocaten.

 

Specialist in hippisch recht: hippisch recht advocaat met 30 jaar ervaring en passie voor de paardensport