Leif-Törnblad-296x247

FEI 5-sterren jurylid, Leif Törnblad, tijdelijk geschorst

Mr. Schelstraete en mr. Wawrzyniak van Schelstraete Equine Lawyers, lid van de Alliantie European US Asian Equine Lawyers, hebben met succes een klacht ingediend bij de Fédération Équestre Internationale (de FEI) tegen Dhr. Leif Törnblad, een 5-sterren FEI jurylid, nadat hij een interview had verstrekt in de september (2017) editie van Horse Magazine. In dit interview heeft Dhr. Törnblad zich negatief uitgelaten over Dhr. Sjef Janssen en de Nederlandse hippische sport.

Na een uitgebreide motivering van Schelstraete Equine Lawyers oordeelde de FEI dat Dhr. Törnblad zich schuldig had gemaakt aan het overtreden van Artikel 2 van de Codex voor FEI Dressuur Juryleden welke luidt:

Een jurylid moet elke vorm van belangenverstrengeling vermijden, zowel daadwerkelijke belangenverstrengelingen alsook de signalen hiervan. Een jurylid moet een neutrale, onafhankelijke en eerlijke positie bekleden naar ruiters, eigenaren, trainers, organisatoren en andere officials toe en goed in een team integreren.”

Download: FEI STATEMENT ON LEIF TORNBLAD – 9 November 2017.pdf

Leif Törnblad. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

 

 

Share this post

Latest news