witwassen

Ex-directeur van Eurocommerce en zijn zoon, veroordeeld tot het terugbetalen van meer dan 11 miljoen euro aan de staat.

Het faillissement van Eurocommerce in 2012 was een van de grootste in de Nederlandse vastgoedgeschiedenis. Eurocommerce was op dat moment de eigenaar van de wereldberoemde, Olympische zilver medaillewinnaar van 2012, het paard Londen, welke gereden werd door Gerco Schröder.

De vastgoedmagnaat stond terecht voor faillissementsfraude, oplichting, witwassen en valsheid in geschrifte omdat onder andere is gebleken dat de heer Visser leningen had gekregen van banken op grond van vervalste huurcontracten. Toen zijn bedrijf in 2012 failliet ging, was hij de banken meer dan 700 miljoen euro verschuldigd.

In 2016 veroordeelde de rechtbank heer Visser en zijn zoon tot drie en een half respectievelijk één jaar gevangenisstraf wegens faillissementsfraude.

Inmiddels is gebleken dat het nog lang niet klaar is; vorige week oordeelde de rechtbank in Overijssel (Nederland) dat de vader en zoon illegaal geld hebben verdiend door vlak voor het faillissement miljoenen euro’s van Eurocommerce te verduisteren.

De rechtbank veroordeelde de heer Visser tot terugbetaling van € 6,4 miljoen aan de Staat. Zijn zoon is veroordeeld tot het terugbetalen van € 5,2 miljoen aan de Staat. Volgens de rechtbank is er, ondanks het faillissement van Eurocommerce en het privé-faillissement van de heer Visser, geen reden om aan te nemen dat hij en zijn zoon niet in staat zijn om voornoemde bedragen terug te betalen aan de Staat.

Share this post

Latest news