Hippisch recht

Schelstraete C.S. Advocaten is al meer dan 30 jaar prominent leider op het gebied van hippisch recht en is volledig toegewijd tot het immense en complexe juridisch gebied waar de hippische sector mee te maken heeft. Onze expertise op dit rechtsgebied zorgt er voor dat wij zeer hoogwaardige juridische bijstand verlenen aan ruiters, amazones, eigenaren, trainers, fokkers, dierenartsen en iedereen betrokken bij de hippische wereld, welke wij voorzien van gedegen én bovendien realistisch advies. Schelstraete C.S. Advocaten heeft specialistische advocaten die tijd, geld en de emotie welke geïnvesteerd worden in paarden begrijpen; of het nu voor een consument is of voor professioneel gebruik.

De kennis en kunde van Schelstraete c.s. Advocaten omvat alle aspecten van de internationale hippische wereld inclusief de koop en verkoop van paarden, contracten, geschillen over de koop en verkoop van paarden, alternatieve geschiloplossing zoals arbitrage en gemeenschappelijk eigendom. We staan cliënten bij in nationale en internationale tuchtrechtprocedures; inclusief procedures bij de Fédération Equestre Internationale (FEI) en bij the Court of Arbitration for Sport (CAS), o.a. op het gebied van doping en horse abuse.

We geven advies aan financiële stakeholders in de hippische sector; zoals op het gebied van financieringsovereenkomsten met c.q. tussen hippische ondernemingen. We geven fiscaal advies aan personen en bedrijven in de hippische wereld bijvoorbeeld op het gebied van omzetbelasting (VAT) bij grensoverschrijdende transacties.

Hippisch juridisch advies

Of u nu een individu bent of een hippische organisatie c.q. bedrijf, de expertise van onze toegewijde team van hippische advocaten zorgt er voor dat zij u kunnen voorzien van een allesomvattend juridisch advies om uw belangen te beschermen. Neem eenvoudig contact op met een van onze hippische teamleden hieronder.

For any question, please contact us.
  • I have read the terms and conditions in the privacystatement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.