Hippisch recht

Schelstraete Advocaten is al meer dan dertig jaar een vooraanstaand leider op het gebied van hippisch recht en is toegewijd aan het immense en vaak complexe juridische gebied van de paardenindustrie. Onze expertise in dit niche-gebied van het recht biedt geavanceerde juridische vertegenwoordiging aan ruiters, paardeneigenaren, trainers, fokkers, dierenartsen en iedereen die betrokken is bij de hippische wereld, aan wie wij gedegen en realistisch juridisch advies geven. Schelstraete Advocaten beschikt over gespecialiseerde hippische advocaten die de tijd, het geld en de emotie begrijpen die in paarden geïnvesteerd wordt; of het nu voor amateur- of professioneel gebruik is.

Schelstraete Advocaten omvat alle aspecten van het internationale hippisch recht, waaronder het onderhandelen van het contract en het oplossen van eventuele geschillen die voortvloeien uit de aan- en verkoop van paarden en kwesties met betrekking tot gemeenschappelijk eigendom. Wij staan cliënten bij in nationale en internationale tuchtprocedures, onder meer voor de Fédération Equestre Internationale (FEI) en het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS). Wij zijn ook betrokken geweest bij doping- en vermeende paardenmisbruikzaken. Wij verlenen advies aan financiële belanghebbenden in de paardensector, zoals bij financieringscontracten met paardenbedrijven. Wij bieden belastingadvies aan personen en entiteiten die betrokken zijn bij de internationale paardenfokkerij, bijvoorbeeld met betrekking tot BTW en grensoverschrijdende transacties.

Specialist hippisch recht

Hippisch juridisch advies: of u nu een particulier bent of een hippische organisatie, de expertise van onze toegewijde hippische medewerkers stelt hen in staat u te voorzien van uitgebreid juridisch advies om uw belangen te behartigen.

For any questions, please contact us.

  • I have read the terms and conditions in the privacystatement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.