(Internationaal) Arbeidsrecht

Binnen Schelstraete Advocaten houdt collega Amanda Brouwers zich met het (internationale) arbeidsrecht. Zij staat zowel werkgevers als werknemers bij. In 2020 heeft zij haar Grotius Specialisatieopleiding Arbeidsrecht afgerond.

Vanwege de kennis van de internationale hippische branche en de sportwereld is zij ook op de hoogte van de bijzondere arbeidsverhoudingen in de paardenbranche en sportwereld waarin afspraken worden gemaakt welke afwijken van reguliere arbeidsverhoudingen.

Cases 2020:

Covid-19 – SEL adviseert internationale bedrijven bij de aanvraag van NOW, de loonkostensubsidieregeling van de overheid om werkgevers tegemoet te komen in de Covid-19/Corona-crisis.

Ontslag op staande voet – SEL heeft een bedrijf geadviseerd welke een werknemer op staande voet had ontslagen, terwijl er vraagtekens waren te zetten bij de grondslag. SEL heeft de schade kunnen beperken: een ontslag met wederzijds goedvinden werd bereikt, met betaling van een beperkte ontslagvergoeding.

Bedrijfseconomische omstandigheden – SEL heeft een werknemer in de banking- and finance sector (werkzaam bij één van de grootste banken in Nederland) geadviseerd met betrekking tot de beëindiging van haar lange dienstverband op grond van bedrijfseconomische omstandigheden, SEL heeft getoetst of het aanbod conform het Sociaal Plan was en onderhandeld. 

Non-concurrentiebeding – SEL heeft een ondernemer en voormalig werknemer werkzaam in de vleesbranche geadviseerd over de rechtsgeldigheid en inroepbaarheid van zijn non-concurrentiebeding ten opzichte van zijn voormalig werkgever.

Disfunctioneren – SEL heeft een werknemer welke net werkzaam was in haar nieuwe functie bijgestaan op het moment dat de werkgever midden in de Covid-19 crisis – waarbij thuiswerken verplicht was – aangaf dat werknemer zich onvoldoende ontwikkelde binnen haar functie. Werknemer heeft thans een nieuwe uitdagende functie en een ontslagvergoeding is onderhandeld.

Social Policy plan / RI&E – SEL heeft een trainings- en handelsstal geadviseerd bij het opstellen van een personeelshandboek (Social Policy Plan) met daarin geïncorporeerd de wettelijk verplichte RI&E om misstanden, onoplettendheid ongelukken en aansprakelijkheid te voorkomen.

Inkomstenbelasting en sociale verzekeringspremies – Voormalig werkgever had ongeveer
€ 10.000,00 sociale verzekeringspremies ingehouden op het salaris van werknemer. Een juridische procedure was niet nodig, na een brief van en onderhandelingen door SEL stelde voormalig werkgever diens belastingadviseur aansprakelijk, die het bedrag aan cliënt betaald heeft.

For any question, please contact us.
  • I have read the terms and conditions in the privacystatement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.