(Internationaal) Arbeidsrecht

Schelstraete Advocaten is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Wij staan zowel werkgevers als werknemers bij.

Door onze kennis van de internationale hippische business en de sportwereld zijn wij op de hoogte van de bijzondere arbeidsverhoudingen die binnen de hippische business en de paardensport bestaan. Dergelijke arbeidsovereenkomsten zullen in de meeste gevallen afwijken van reguliere arbeidsverhoudingen.

Enkele van onze meest in het oog springende zaken zijn:

  1. Schelstraete Advocaten heeft advies gegeven aan een bedrijf dat een werknemer op staande voet heeft ontslagen. Hoewel er twijfels bestonden over de rechtsgrond, wist Schelstraete Advocaten de schade te beperken: met wederzijds goedvinden werd overeenstemming bereikt over de beëindiging van het dienstverband, waarbij een beperkte vergoeding door onze cliënt werd betaald.
  2. Schelstraete Advocaten adviseerde een werkneemster in de financiële en bancaire sector (werkzaam bij een van de grootste banken van Nederland) met betrekking tot de beëindiging van haar langdurige dienstverband als gevolg van de economische omstandigheden van het bedrijf. Schelstraete Advocaten heeft beoordeeld of het beëindigingsaanbod in overeenstemming was met het Sociaal Plan en heeft voor onze cliënte gunstige voorwaarden bedongen.
  3. Schelstraete Advocaten heeft een cliënt bijgestaan die door zijn voormalige werkgever ongeveer € 10.000,- aan sociale verzekeringspremies op zijn salaris liet inhouden, zonder toestemming of wettelijke basis. Een gerechtelijke procedure was niet nodig, na het versturen van een brief en het voeren van onderhandelingen heeft de ex-werkgever de belastingadviseur aansprakelijk gesteld, die vervolgens het openstaande bedrag aan onze cliënt heeft betaald.

For any questions, please contact us.

  • I have read the terms and conditions in the privacystatement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.