polo 7

Cliënte van Schelstraete wint procedure tegen Duitse polospeler

De cliënte van Schelstraete, een onderneming die o.a. actief is binnen de polosport, heeft in 2016 en 2017 in totaal veertien polopaarden vanuit Argentinië naar Nederland laten transporteren. Nadat de paarden in Nederland waren aangekomen en door cliënte waren gezien en uitgeprobeerd, heeft zij besloten elf van de veertien paarden te kopen welke ook door cliënte zijn afgerekend.

Enkele jaren later, begin 2019, werd cliënte verweten dat zij de paarden niet zou hebben afgerekend reden waarom de paarden werden teruggevorderd door de Argentijnse verkoper. Toen cliënte hier geen gehoor aan gaf, werd zij gedagvaard door een Duitse polospeler die zich op het standpunt stelde de vermeende vorderingen van de Argentijnse verkoper te hebben gekocht. Onder andere werd in de gerechtelijke procedure afgifte van de paarden gevorderd en de betaling van een vergoeding voor het gebruik van de paarden van meer dan 1,5 miljoen.

Cliënte heeft met succes kunnen aantonen dat zij de paarden, en zelfs meer dan dat, al had afgerekend reden waarom de rechtbank de vorderingen heeft afgewezen. De Duitse polospeler had dus een kat in de zak gekocht van de Argentijn.

Cliënte werd bijgestaan door mr. Schelstraete en mr. Bongers.

Share this post

Latest news