European-US-Asian Equine Lawyers

In de afgelopen tientallen Jaren is de internationale hippische branche enorm gegroeid. Het aantal internationale transacties is geëxplodeerd. Tot voor kort was het niet gebruikelijk om de koop en verkoop vast te leggen in gestructureerde koopovereenkomsten. Echter, tegenwoordig is het juridisch risico voor beide partijen te groot, reden waarom de branche de noodzaak van juridisch contracten, opgesteld door professionals, begrijpt en inziet. Met het oog hierop hebben de leden van European-US-Asian Equine Lawyers verschillende documenten ontwikkeld welke zij aanbieden aan cliënten, waaronder:

  • Verklaring van de verkoper
  • Veterinaire keuringsformulieren
  • Overeenkomsten tussen kopers en verkopers

Schelstraete C.S. Advocaten is de grondlegger van de alliantiegroep: ‘European-US-Asian Equine Lawyers’, en focust haar praktijk op internationale cliënten. Als resultaat hebben wij samengewerkt met advocatenkantoren in verschillende landen met als specialisatie het hippische recht, bij wie wij veel cliënten en dossiers geïntroduceerd hebben.

De alliantiegroep heeft 14 onafhankelijke partners binnen Europa, Azië, de Verenigde Staten en is nog altijd groeiende.

“Begin 2017 was de tijd gekomen om deze internationale ontwikkelingen te formaliseren door het oprichten van een alliantiegroep. Binnen deze alliantiegroep van onafhankelijke partners, bieden wij kennis, begrip en ervaring aan de hippische industrie.

Door deze alliantie zijn wij in staat om onze cliënten van grondig advies te voorzien. Niet alleen wanneer het gaat over de koop en verkoop van paarden, maar ook in het geval van geschillen na de transactie welke leiden tot een juridisch procedure, welke onvermijdelijk in bepaalde gevallen in het buitenland gevoerd dient te worden. Als een alliantiegroep, is het voor ons ook mogelijk om onze partners te voorzien van specifieke kennis met betrekking tot andere expertise gebieden, zoals internationale samenwerkingen, FEI & CAS tuchtrechtzaken, aansprakelijkheidsclaims, veterinaire juridische zaken enzovoorts.”

Luc Schelstraete

www.europeanequinelawyers.com

For any question, please contact us.
  • I have read the terms and conditions in the privacystatement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.