Art & Law

Schelstraete C.S. Advocaten biedt een omvangrijk scala aan juridische oplossingen voor nationale en internationale cliënten in de kunstwereld. Wij adviseren en staan bij: kunstenaars, experts, kunstverzamelaars en consultants, kunstbedrijven, museums, galerijen, veilinghuizen, familie bedrijven en andere betrokkene binnen de kunst sector.

 


Onze cliënten benaderen ons voor advies over bepaalde aspecten: zoals consignatie, veilingkoop of recht tot wederverkoop.

Wij procederen over nationale en internationale transacties en wij adviseren over contracten op internationaal niveau. Een greep uit onze prominente zaken:

  1. Schelstraete C.S. Advocaten won een procedure in eerste aanleg en in hoger beroep voor een Nederlandse cliënt welke betrekking had op de verkoop van een schilderij van de kunstenaar ‘Jacob Jordaens’ De koper had verschillende kunstexperts benaderd welke hem mededeelden dat het schilderij geen origineel maar een kopie was van Jordaens zijn werk. De koper claimde een compensatie van € 650.000 euro. De rechtbank wees de vorderingen van de koper af; de koper ging in appel maar diende de gronden voor appel te laat in, als gevolg waarvan het Gerechtshof oordeelde dat de koper niet ontvankelijk was in het hoger beroep.
  2. Juridische bijstand aan cliënten welke geconfronteerd worden met verlies zaken, meer in het bijzonder van objecten waarvan de Franse overheid claimt dat zij de zaken weer in bezit neemt, de zogenaamde ‘retables’ welke gestolen zijn van de Franse kerken in de 19e eeuw.

Luc Schelstraete, een kunstliefhebber verzamelt kunst sinds de opening van zijn kantoor in 1989. Voor meer informatie over zijn passie en collectie: www.artschelstraete.com.

For any question, please contact us.
  • I have read the terms and conditions in the privacystatement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.