Kunstrecht

Schelstraete Advocaten biedt een breed scala aan juridische oplossingen voor nationale en internationale cliënten in de wereld van de kunst. Wij adviseren en vertegenwoordigen kunstenaars, experts, kunstverzamelaars, adviseurs, kunstzaken, musea, galeries, veilingmeesters en anderen die betrokken zijn in de wereld van de kunst.

Wij zijn in staat onze cliënten te adviseren met betrekking tot bijzondere aspecten, zoals consignatie, veilingaankoop of verkoop.

Wij onderhandelen over nationale en internationale kunsttransacties en procederen over eventuele geschillen die daaruit voortvloeien.

Een van onze meest prominente zaken gaat over een Nederlandse cliënt van Schelstraete Advocaten die de verkoper was van een schilderij van de kunstenaar Jacob Jordaens. De koper van het schilderij had verschillende kunstkenners geraadpleegd die beweerden dat het schilderij niet het origineel is, maar een kopie van het werk van Jordaens. De koper vorderde daarom een schadevergoeding van 650.000 euro. De rechtbank wees de vordering van de koper af. De koper ging vervolgens in beroep tegen de beslissing, maar omdat de koper geen gronden van beroep had ingediend, verklaarde het Hof van Beroep het beroep niet-ontvankelijk.

Luc Schelstraete, een kunstliefhebber, verzamelt kunst sinds hij in 1989 zijn eigen praktijk opende. Voor meer informatie kunt u terecht op Art @ Schelstraete

For any questions, please contact us.

  • I have read the terms and conditions in the privacystatement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.